I Stora VapenGuiden 2019 hittar du inte bara massor av fakta om alla jakt-, sport- och luftvapen, sikten och all ammunition som säljs i Sverige. I guiden finns också massor av initierade artiklar för dig som är riktigt intresserad.

För årets guide, som kommer ut i slutet av augusti, har vi besökt den stora amerikanska vapenmässan SHOT Show och kan därför berätta om de senaste nyheterna som presenterades där.

En tydlig trend är att det kommer ut allt fler elektroniska kikarsikten på marknaden. Vi har därför testat ett av systemen för automatisk siktpunktskompensering – SIG-Sauers Elektro-Optics.

För er som handladdar och därför behöver mäta kulhastighet så exakt som möjligt har vi tittat närmare på kulhastighetsmätaren MagnetoSpeed som fungerar helt annorlunda än andra kronografer och därför är lättare att använda.

För dig som funderar på ett nytt jaktvapen har vi granskat och provat studsare från tyska Haenel-Jaeger samt amerikanska Remington och Marlin. Dessutom presenterar vi ett specialbyggt vapen i den rejäla kalibern .404 Jeffery.

Bland handvapnen har vi kikat närmare på vapen från tillverkare som Ruger, Tanfoglio och SIG-Sauer. För sportskyttarnas räkning reder vi också ut AR-djungeln och tittar närmare på unikt konstruerade luftvapen från kinesiska Artemis och en kolsyrepistol från SIG-Sauer som är förvillande lik originalet.

På ammunitionssidan pratas det ju väldigt mycket om den relativt färska patronen 6.5 Creedmoor, som sprider sig snabbt över världen. Vi tog med den till Afrika och testade hur den fungerar under riktig jakt.

Sedan har vi självfallet ett antal artiklar som noggrant går igenom grunderna för vapen, sikten och ammunition. Är det något du vill veta om konstruktioner och användning så kan du garanterat hitta det här.

BESTÄLL STORA VAPENGUIDEN 2019 NU SÅ FÅR DU MÅNGA TIMMARS INTRESSANT LÄSNING!

 

Stora_Vapenguiden_2019_683x619